Alla inlägg under januari 2013

Av Wictoria - 7 januari 2013 21:49

Idag har det hänt grejer! Kiropraktorn var en sväng i stallet till en häst Jag är delaktig i, mayas senaste avkomma vid namn Disa. Utöver det fick Maya jobba lite. Hade först tänkt att det skulle bli lite lugn träning men Jag kom på andra tankar.

Det syntes på lång väg när Jag skulle hämta henne att Jag inte skulle få in henne. Hon hade bestämt sig och Jag fick inte komma närmare än 5 meter då gick hon iväg. Godis var inget hon brydde sig om heller.. suck! Kiropraktorn var i stallet just då så Jag jagade på dom som fanns i hagen med lite hopp om att hon skulle springa av sig lite energi och Jag skulle göra ett försök lite senare. Det försöket gick bättre! Utrustad med musli i en hink så kunde Jag "lura" mig fram till henne och fick då tag i henne :) Som ni kanske förstår så har hon grimma på sig i hagen för att Jag ska kunna ta tag i henne när hon får en liten godis, på så sätt blir det enklare och vi slipper eventuella bråk oss emellan. :) Funkar jätte bra :)

Nåväl, träningen idag fick bli lite longering. Energi krävande longering i form av alla gångarter, eller försök till galopp :) Hon var jätte duktig och tog galoppen fint några gånger :) Den börjar bli bättre och längtar tills marken är bar igen så Jag kan försöka uppsuttet :) Det är detta som har hänt idag :) Imorgon får vi se vad som händer, har inte bestämt mig än.

Film klippet är från dagens pass :)

Tack och på återseende!
 

Av Wictoria - 6 januari 2013 19:34

Idag fick min pärla en "matte fri" dag. Som tur är så har Jag Malin som hjälpt mig med mockning och foder. Tack snälla gumman :)

Under dagens gång så har Jag funderat en hel del och kommit fram till Att det är väldigt svårt att få till ett varierat tränings schema!! Hur mycket ska man göra, vad ska man göra och hur ofta kan man göra det? Någon som har ett bra svar på det? Ett måste är att bygga lite mer muskler på mitt <3. Just nu är det så himla svårt att träna regelbundet med då våran paddock står med is och snö så där vill Jag inte vara och på järdet kan Jag bara vara när det är ljust. Suck, börjar sakna våren och sommaren men den kommer tillbaka snart igen. Då blir det mer träning för lärare också :) vi hann med en träning i höstas innan paddocken blev dålig :/ så det längtar Jag till! I det stora hela så funderar Jag fortfarande på hur träningen ska se ut. Men det kommer ut ett fullständigt schema när Jag har funderat klart :)

Det är det Jag har att säga just nu. Imorgon ska Jag prova en outfit på min fina och se hur det ser ut :) Jag ska även ge henne en omgång via longerings linan :) Men en uppdate kommer imorgon :)

Bjuder på en bild på Maya från i somras :)

Tack och på återseende! :)

Av Wictoria - 5 januari 2013 21:23

Hej igen!

 

Vid mitt förra försök att blogga så fick jag som förklarat tidsbrist och var tvyngen att sluta mitt i men nu har jag inget som hindrar mig från att fortsätta! =) Hoppas även detta blir bra läsning!

 

Senast tog jag upp det första mötet med Maya och hur det kändes. Där kommer jag fortsätta nu!

 

De första gångerna jag skulle ta hand om Maya var min farbror med som lite stöd och hjälp för att få in henne från hagen.. Med att få in henne från hagen menades då med att ta in varenda häst från hennes hage!! Nervösare häst skulle jag få leta länge efter förstod jag efter 3 minuter i stallgången. Mina tankar snurrade då runt hur det skulle bli att ha henne själv i stallet!!! Men det var ett senare "beskymmer" bestämde jag mig för och pysslade på med henne. Det var ytterst svårt att avgöra om hon tyckte om behandlingen jag gav henne eller inte men såklart om hästen inte står still mer än 10-15 sekunder i varje omgång så blir den bedömningen minst sagt SVÅR! Nåja, detta gjordes runt 5 gånger sen bestämde jag mig för att försöka själv och oj vad jag fick kämpa!

 

 

 

 

Första intagningen själv blev väldigt intressant. Jag hade fått tipset att fortsätta ta in alla hästarna några gånger till så Maya fick en chans att "lära känna mig". Ha, jo tjena! Jag gjorde som min farbror visat och försökte locka in dom i stallet med lite havre. Ingen reaktion.. Jag gick ut i hagen och rasslade med havren. INGEN reaktion.. Jag gick fram till matriarken som höjde lite på huvudet från gräset men inte mer än så. Ungefär här förstod jag att det var lika bra att ställa in mina andra planer för dagen för detta skulle ta tid! Jag gav upp havren och försökte "schasa" in hästarna. Dummare har jag ALDRIG känt mig! En av de stackars hästarna som jag försökte detta med tittade på mig mitt i en tugga drog världens största suck vände rumpan mot mig och återgick till sitt betande. Ja jag blev dumförklarad av en häst.. och ännu mer beslutsam på att jag skulle få in henne även om det skulle ta hela dagen!

Nästa steg var att försöka fånga Maya med grimma. Det var ungefär som att ALLA hästar i hela stallet förstod att det var mitt nästa steg för alla stod så fint och tittade mot stallet när jag kom ut i hagen igen. Jag hade lite godis med mig och hoppades på att det kanske skulle kunna gå att lura Maya lite fint och på så sätt få tag i henne. Ja hon fick en godis men när jag försökte lägga på henne grimskaftet över halsen gjorde hon en otroligt snygg manöver bort från mig och det blev startskottet för varenda häst! Vila bocksprång, stegringar, skutt som jag inte trodde en häst kunde göra bjöd de mig på innan de försvann utom synhåll, längst bort i hagen. Det fanns bara en sak jag kunde göra.. Följa efter. Längst bort i hagen, närmast stallet, längst bort i hagen, närmast stallet.. Så såg de första 60-70 minutrarna ut innan resten av hästarna tröttnade och ställde sig i en klunga en bit från stallet men Maya hon gav sig inte! Spenderade ytterliggare 15-20 min med att springa genom hela hagen innan hon också blev trött och försökte gömma sig bland de andra. Där höll jag på ca 5-10 min med att gå mellan och runt de andra hästarna som en hinderbana för att ens få komma fram till henne. Envis häst men jag ville inte ge mig! Efter ca 1 timme och 30-40 min fick jag komma fram och klappa henne men inte mer än så. Så fort jag ens tänkte på att röra grimman eller grimskaftet flyttade hon på sig. Men TILL SLUT fick jag ta på henne grimman! ÅH vilken känsla!! Det kändes som om jag hade vunnit VM i fotboll 5:e gången på rad!! =) Jag var så glad att jag svävade på moln när jag gick in i stallet med henne! =) Jag hade klarat det! Jag hade fått tag i henne! Det var länge sedan någon hade fått ta på henne en grimma i hagen och leda in henne i stallet. Inte ens min farbor fick det! Men jag lyckades! Åh känslan var så underbar att den knappt går att beskriva..

Väl i stallet så blev prio 1 att få i henne lite vatten och även för min del. Jag njöt så av att få hantera henne i stallet den dagen och vissa tillfällen tror jag faktiskt att även hon njöt! =) Tror jag spenderade 1 timme med att bara borsta henne, reda ut lite tovor i man och svans och så vidare.. Glad som ett barn på julaftonsmorgonen gick jag tillbaka med henne till hagen och jag kände mig klar för dagen. Men jag fick inte bort den där lilla känslan i magen att jag skulle få göra detta snart igen. Sagt och gjort det fick jag! Det tog nog 3-4 gånger utav detta slit i hagen innan jag träffade på någon annan hästägare för första gången. Hur jag lyckades med det har jag inte en aning om men jag kommer ihåg det mötet såå väl!

 

Jag hade återigen sprungit runt som en tok i hagen efter denna stackars häst i ca 1 timme och 20 min när vi tar oss en sväng ner till stallet och hagens öppning. Där ser jag en bil stå och några människor. Min tanke var bara "snälla kom inte med någon spydig kommentar om att man inte ska jaga hästar" och det kom inte! Mannen som jag nu känner väl och som heter Bosse sa bara "Du vet att hon inte går att få tag på så lätt. Du kan få hålla på ett tag". Mitt svar blev något elakt (men efter 1 timme och 20 min är man ganska trött så då blir det lätt fel) " Ja jag vet. Jag har hållt på i 1 timme och 20 min.". Maya hade då stannat en bit framför mig och otroligt nog stod hon kvar och jag fick komma fram till henne och fick på grimman! Jag hörde hur Bosse sa till sin fru Kristina " Titta hon fick tag i henne!". "Yes" var min enda tanke! =) När jag kommit in i stallet med Maya så presenterade vi oss för varandra och jag fick då reda på att de har en dotter som nu även är en mycket god vän till mig, Malin. =) Malin som är ägare till en otroligt fin c-ponny skulle ut och rida en liten tur och jag undrade om jag fick följa med och promenera Maya bredvid. Det fick jag och vi tog en ca 20 minuters promenad där jag stod för det mesta pratet då jag tror Malin var väldigt blyg mot mig. Maya och jag hade tidigare tillfällen tagit några små promenader så vi inte bara var i stallet så det kändes naturligt att följa med Malin ut. Väl i stallet igen så pratade jag lite mer med dom men sen så var de tvungna att åka och jag fick några minuter för mig själv med Maya. Denna gången i stallet så kändes det som att Maya funderade på att tycka det var skönt med någon som borstade henne men hon var inte säker. Så här höll det på några gånger till och jag började så smått träffa alla runt om i stallet. Alla mycket trevliga individer =) Vissa har kommit och andra har gått sedan dess men så är det ju i ett stall med =)

 

 

 

Såhär såg det ut de första månaderna och vi kämpar fortfarande med hagen. Det är inte alltid roligt att bli hämtad men det går mycket bättre och vi har fått en fin kontakt, det känner jag =) Hon njuter av att bli ompysslad och jag, ja jag älskar att pyssla med henne =) Jag ser fram emot många härliga år med mitt fina sto! Det har hänt så mycket mer under år 2012 som jag skulle vilja skriva om men det blir på tok för mycket! Är det något som ni skulle vilja veta eller höra mer om så får ni gärna berätta det för mig! Jag skriver gärna som ni ser av detta inlägg! =) Ni har nu sutti i ca 10 minuter med att läsa detta inlägg och jag har skrivit i ca 1 timme och 20 min ;)

 

 

 

Jag tackar er oerhört mycket för att ni tar er tid att läsa min lilla blogg!! Jag hoppas några av er kan tänka er att fortsätta läsa mina knasiga äventyr och träningar med Maya =) Just nu planerar jag inför detta år som jag hoppas blir jätte bra!

 

Nu tackar jag för mig och säger på återseende snart igen! =)

Av Wictoria - 4 januari 2013 10:27

Första gången jag träffade Maya var runt den 29 Maj 2011. Då var hon en tilltraslad tjej med man och svans åt alla håll och såg allmänt "ledig" ut MEN oj så jag föll för henne! Hon kom fram för att hälsa och hon somnade i min famn när jag pysslade på virveln i hennes panna. Det syntes såå att hon njöt av lite sällskap. Mamma som var med mig sa; "Det ser ut som att hon älskar att få lite kärlek och kli i pannan". Jag kan inte säga mer än att jag höll med henne! Det tog inte många dagar innan jag bestämt mig. Jag skulle ta hand om detta sto som om hon var min egen! Ägaren är min "farbror" så jag får se henne som min =) Nu beter jag mig som att hon är min.

 


Som alla ryttare så har jag haft mina bra och dåliga stunder med denna underbara varelse! Just nu så har vi haft en bra period bortsett från en sjukdomsvisit som lyckligtvis gick över fort! Men om jag hade vetat innan vad jag skulle få utstå så veti tusan om jag hade tagit hand om henne.. Men det är charmen med det hela och nu kan jag inte tänka mig ett liv utan henne!

 

Det får tyvärr bli ett snabbt inlägg nu eftersom jag valde en dålig stund att börja skriva! Ska snart med bussen som tar mig till mitt <3 och sedan ska jag iväg på fotbollscup. Jag hoppas kunna få lite tid ikväll möjligtvis imorgon för att kunna berätta mer om min fina och hur det senaste året har varit!

 

Nu säger jag hej och på återseende!

 

 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Hej!

Detta är då min blogg om mig och min träning med mitt fd travar sto på 15 år. Jag själv är 21 och bor i Linköping med min sambo.

I denna blogg kommer det vara lite blandat material så som träningen med Maya, mina egna tankar och ide'er angående

Fråga mig

0 besvarade frågor

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards