Alla inlägg under april 2013

Av Wictoria - 15 april 2013 09:37

Ja helgen blev inte riktigt som jag tänkte mig. På fredagen fick jag bygga en box tillsammans en tjej så då hann jag inte med att rida Maya =( Men jag hann o borsta lite på henne och mysa =) De tyckte hon var skönt :P Boxen byggde vi lite i panik då jag skulle följa med redan på lördagen och hämta hem en häst som inte haft det så lätt i livet. Boxen blev så gott som klar och vi åkte hem. På lördag morgonen träffades vi strax efter 9 och gjorde några ändringar i boxen för att få den mer stabil så runt 10 åkte vi iväg mot jönköping för att möta de förra ägarna. Resan dit gick jätte bra men vi fick vänta ett tag innan de kom. Hästen var så snäll när vi skulle lasta om!! Han gick ur deras kollade läget och klev in i våran utan problem! Jätte söt är han med! Resan hem gick med jätte bra! han stod som ett ljus i transporten hela vägen hem till stallet. Väl i stallet var han lugn o fin och fick komma in i boxen direkt med lite mat. Vi kollade över honom och konstaterade att han är ganska illa däran =( Men det är det slut på nu =) 

 

 

 

Så på lördagen hann jag inte heller med Maya som jag hade tänkt :/ Men myste lite med henne även då eftersom det var jag som skulle ta in dem =)

 

Söndagen hann jag arbeta lite med Maya =) Min mamma var snäll och följde med och filmade lite och tog lite kort =) Efterom jag inte riktigt kände mig bra så beslutade jag att tömköra Maya. Hon var jätte duktig!! =)

 

Maya o jag <3

 

 

Fina Maya <3 Tror precis hon ska frusta på denna bild men jag tycker den är fin ändå =)

 

Lite trav provade vi också =) Ja hon har huvudet högt men det jobbar jag på ;)

 

 

Var jätte stolt över henne då hon i slutet letade ner sig i en fin form =) Duktig tjej är hon! Hon vill så gärna förstå och gör sitt bästa! Älskar henne mer än de flesta kan förstå!

 

Igår hade jag "ledigt" från stallet och myste med min syster på stan med mat o bio =) En lite försenad födelsedags present från henne :P Vi var o tittade på "Mama" som går på bio just nu. Vill ni bli vettskrämda så titta på den! Ruggigt obehaglig och tom min syrra skakade efteråt och det är sällan hon blir så rädd! Då kanske ni kan ana hur otäck den faktiskt var ;) Men bra var den!! =)

 

Idag ska jag försöka trottsa vädret och rida lite =) Var ett tag sen nu så vi får se =)

 

Tack och på återseende! =)

Av Wictoria - 11 april 2013 22:07

Ja dålig uppdatering igen :(


I måndags så hände det grejer! Jag hade en god vän med mig från Linköping :) Alltid trevligt att få sällskap :D En annan vän Emma kom förbi stallet med en sadel hon ville sälja. Egentligen hade Jag "andra tjing" på den men den första tjejen var tydligen obeslutsam.. Oavsett så passade hopp sadeln perfekt på Maya så den finns nu i min ägo :) Eller ja när Jag har betalat den ;) Fick även en lite spontan ridlektion av henne för att testa sadeln och hon skulle få se Maya röra sig. Det gick kanon bra! Vi hittade emellanåt en riktigt fin form som vi ska jobba mer med! :P Efter en stund hoppade min kompis upp o fick prova Maya :)



Tisdag så kom Emma igen och vi jobbade lite till med Maya och även Malin jobbade Konvalj lite. Emma provade Konvalj och konstaterade att det är en bestämd dam ;) Alla var jätte duktiga! :)


Onsdagen blev det inget stall då Jag på natten vaknade vid 03:30 med magont :( detta släppte inte under dagen heller så Jag blev hemma :(


Torsdag så var Jag i stallet runt 5. Hjälpte en stallkamrat med hennes sköt häst att löshoppa honom :) Kul då Jag bara sett honom hoppa en gång tidigare. En fin nordsvensk som hoppar 80 cm, det ni! :D
Maya tömkörde Jag lite. Jag glömde ju skriva det i söndags Att det var premiär av nya utrustningen! Köpte tömmar, gjord och svanskappa samma dag. Hade länge funderat på det så nu slog Jag till :P Nåja, dagens tömkörning gick kanon! Hade några barn som sällskap som gjorde det till en extra övning för Maya. När de åkte hem med sina föräldrar var det bara Jag och hästarna kvar! Lugnt o skönt :) Ibland är det bara så skönt att vara ensam. Jag slappnade av och det gjorde även Maya och hot började gå jätte fint!


Maya <3

   


Filmen är ganska skakig och jag kör henne med en hand så det var lite svårt ;)


 


Blir så stolt när hon är så duktig :D


Fler uppdateringar kommer :) Nu är vi på gång!


Tack och på återseende! :)

Av Wictoria - 8 april 2013 10:41

Ja förra veckan blev det inte mycket uppdatering :( Vet inte vad som händer med mig men det måste bli ändring på detta!

 

Nåja ni fick ju veta hur det gick på löshoppningen iaf =) Är fortfarande stolt över henne <3 Jag har faktiskt varit ganska duktig med henne hela veckan =) På torsdagen så jobbade jag med hennes form och OJ vad fin hon blir när hon bjuder till =) Älskade lilla hjärtat <3

 

Jag o Maya <3

 

 

Sedan så fick Malin provrida Maya en stund =)

 


 

Duktiga <3 Tycker det gick jätte bra framför allt med tanke på att hon fick ha två ryttare på ryggen! Kanske inte alltid det bästa men hon skötte det jätte bra! =) Hon fick extra mycket kel och mat inne sen så hon såg nöjd ut =)

 

Fredagen bjöd på en otroligt härlig uteritt på närmare 2 timmar men Malin och Konvalj <3 Alla 4:a njöt men enligt Maya gick det lite långsamt men hon skötte sig kanon bra! Fick lite träning med bilar och rök vid ett ställe där det rök ur en skorsten. De var jätte duktiga! =) Fick dock inget kort på detta men skönt var det iaf =)

 

Lördagen var jag inte hemma så då fick hon vila =)

 

På söndagen tömkörde jag och Malin Maya =) Gick jätte bra! Men sen så är hon ju inkörd men för nybörjare som mig o Malin är det inte alltid så lätt ;) Maya skötte sig iaf super!

 

Jag och Maya

 


 

Malin fick också köra lite då jag tycker det är bra att få se hur hon rör sig med egna ögon och det gick så bra att jag la fram några bommar som hon fick gå över =) Duktig tjej Maya <3 och duktig tjej Malin <3 ;)

 


 

Det var det för idag men mer kommer snart igen =) Nu kör vi =)

 

Tack och på återseende! =)

Av Wictoria - 3 april 2013 11:06

Gick kanon bra!! :D Jag blev så stolt! Vi började med att de fick springa av sig lite. Disa fick vara med på ett hörn men vi körde inte så mycket med henne. Hon tyckte det var kul men tröttnade ganska så fort, tyckte mig se att hon fick lite ont :( Stackars pluttan.. men vi vet ju inte vad vi ska ta oss till med henne riktigt och så finns inte pengarna att lösa de problem som kan finnas.. Nåja hoppningen..

 

Maya och Disa fick tillsammans börja på ca 40-50 cm så det inte skulle bli för högt och de båda flög över =) Inga konstigheter! Maya fick efter detta börja jobba själv, Disa fick vila/springa omkring som hon ville.

 

Ca 50 cm Maya =)

 

Detta var ju ingen konst visade Maya (finns inte på filmen) Det syns på henne att detta är kul =) Bjuder mycket själv till hindret. Duktig tjej! Vi har tidigare kommit upp till 80 cm med henne, igår tänkte jag se vad hon tyckte om lite högre höjd. Vi jobbar oss upp till 80 cm och det var inga problem =) Vi tog 85cm, samma där inga problem det var gott om luft under henne. 90cm jodå det gick med! 95 cm nu börjar hon bli trött men tar sig över utan problem! =) Jag vågar höja till 1 meter men det är också det sista för denna gång! Första gången tusch på bommen, 2-3:e gången rivning. Nu måste hon bara ta sig över tänker jag så jag ändrar markbommen lite och videon nedan visar resultatet =)

 


 

Inte så tokigt för att vara ett varmblod som tävlat i trav och knappt fått göra detta tidigare + att hon haft lång vinter vila! Eller? =)

 

Jag är iaf jätte stolt över henne! Detta känns bra inför våren och sommaren! Ska komma igång med henne! =)

 

Tack och på återseende! =)

Av Wictoria - 2 april 2013 11:12

Heeej igen :) Allt för länge sen detta.. usch :/ men idag blir det ändring :) om underlaget tillåter så ska Maya få springa av sig lite i paddocken och även lös hoppa lite :) Känns som en bra vår aktivitet då hon säkert har massor med energi! Nu har hon ju stått föör länge :(


Planen idag är iaf lös hoppning med Maya sedan får vi se :)


Lite vår känslor fick Jag med när nu träden börjar knoppa :)


Mer detaljerat inlägg ikväll :)



Presentation


Hej!

Detta är då min blogg om mig och min träning med mitt fd travar sto på 15 år. Jag själv är 21 och bor i Linköping med min sambo.

I denna blogg kommer det vara lite blandat material så som träningen med Maya, mina egna tankar och ide'er angående

Fråga mig

0 besvarade frågor

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards