Senaste inläggen

Av Wictoria - 19 juli 2013 09:30

Ja igår så sa jag ju att det skulle komma mer uppdateringar om vad som hände under dagen. Bland annat när Malin fick rida Maya. Klockan sprang iväg och var helt plötsligt halv 9 på ett ögonblick.. Så det får bli en uppdatering idag istället =) 

 

Malin o Maya <3

  

Maya var kanon igår med Malin!! Malin fick rida Maya från start så det blev ordentligt för henne =) De värmde upp ett par varv och sen så fick de börja jobba lite =) Maya gick jätte fint i skritten och hon lyssnade väldigt bra på Malin =) Malin är en duktig ryttare också så hon tog Maya på ett bra sätt ;) Efter en stund så fick de trava lite. Jag stod med i mitten och Malin red på en volt runt mig. Det gick så bra så jag sa att hon skulle rida ut på fyrkantspåret vilket också gick jätte bra =) Efter ett tag så filmade jag lite och som ni hör så är det jag som pratar ;) Vägleder Malin lite och se så fint det gick!! =D 

 


 

Super duktiga tjejer!! <3 Ni gjorde ett riktigt bra jobb båda två =)

 

Innan Malin red så fixade vi med bommarna och planken igen.. Det känns som att det aldrig tar slut    men snart så =) Idag ska Malin och jag inviga de som är på bild nedan =) Jag hoppas bara hästarna lyfter på fötterna och hoppar ;)

 

En bild kommer sen så får ni se hur det ser ut =) Filmer kommer på lördag när jag kan sitta vid en dator igen :P

 

Det var de för tillfället =)

 

Tack och på återseende! =)


ANNONS
Av Wictoria - 18 juli 2013 13:13

Med Malin och Natalie :) Blev lite målande på bommarna och planken idag med så nu börjat det likna något bra! :) Det blir lite mer om en stund just nu är det mat Som gäller :P

Sen så ska Malin få rida Maya en ordentlig sväng tänkte Jag ;)

På återseende! :)

ANNONS
Av Wictoria - 17 juli 2013 23:54

Ja idag har det hänt lite grejer igen =) Idag hade jag ytterliggare en vän med mig till stallet =) Denna tjej följer denna lilla blogg så det var extra kul att hon nu fick träffa Maya, den häst hon läst så mycket om ;) När vi kom till stallet var det fortfarande så varmt så vi fick vänta ett tag innan vi red. Vi passade på att gå ner och fortsätta måla våra bommar :P Ett evigt målande som aldrig verkar ta slut men snart så är det någorlunda klart :P Det slutade med att jag mest tittade på när de andra två målade ;) Malin var såklart med oss!! =D Det var en riktigt trevlig stund där inne och det var så kul! Sen så tog vi tag i hästeriet.. En Maya och en Konvalj skulle vi hämta =) De följde med så fint så och de skötte sig bra i stallet. Tanken med dagens ridning var att jag skulle känna lite på Maya och så skulle Julia få prova Maya en stund med =) Jag var väldigt osäker på hur Maya skulle vara idag eftersom hon fått vila fredag-tisdag. Så jag var väldigt försiktig i början. Men det visade sig att hon skulle vara helt kanon idag! Hon gick superfint! Lugn och harmoniskt! Jag körde inte så länge utan lät snart Julia ta över så Maya inte skulle bli för varm. Maya skötte sig kanon bra även med Julia =D Jag blev så stolt i mitt "mammahjärta" att Maya var så duktig med en helt främmande tjej på ryggen!! =D Hon gick dessutom kanonfint även med Julia! Var väldigt nyttigt för mig att se Maya röra sig från marken. Jag är ju så van att sitta på ryggen och försöka få en inblick av hur det ser ut med mina filmer så det var riktigt kul att se det "in real life" =) Duktig Maya idag alltså! Riktigt stolt är jag =)

 

En annan sak som var riktigt rolig var att jag fick prova att rida ponny idag!! =D Malin var så gullig och frågade om jag ville rida konvalj och självklart ville jag det! :P Konvalj är bara så mysig att rida men idag var hon lite trött på paddocken så hon var lite svårövertalad i vissa lägen ;) Men så snäll o mysig iaf =) Jag körde inte så länge då jag tyckte det var så varmt och så hade Malin redan ridit en stund på henne så jag bara provade henne lite =) Testade faktiskt att rida henne i kort trav vilket inte var så svårt :P Jag tyckte jag fick till det ganska så bra i slutet, det kändes bra iaf! Men sen så är hon ju så snäll så det känns knappt som trav när man sitter ner på henne heller ;) Snäll Konvalj! Tack Malin för turen <3 =)

   

 

Konvalj är maxad c-ponny så ingen behöver skriva några dumma kommentarer..!! Ber er vänligt men bestämt att hålla dem för er själva om ni tycker något dumt! 

 

På sista bilden så ser man i skuggan Malin till vänster och Maya och Julia till höger =)

 

Detta var en riktigt trevlig och mysig dag! Tack tjejer för idag! Det var välbehövligt!!!! =)

 

Imorgon så ska Malin få rida Maya =) Kändes elakt att skicka upp 3 ryttare på Maya idag men jag vet hur gärna Malin vill rida Maya så imorgon ska hon få det =) Bra träning för Maya med att ha lite olika ryttare på ryggen =)

 

Mer blir det imorgon så nu säger jag God natt, Tack och på återseende! =)

Av Wictoria - 16 juli 2013 20:07

Då detta är det 4:e försöket Att blogga.. appen kraschar varje gång Jag försöker men nu verkar det funka..

Maya och Disa dag idag.
Båda fick springa av sig på banan efter Att Jag upptäckte ett nytt sår på ett bakben på Maya. När de sprang på banan visade hon inga tecken på hälta så imorgon blir det ridning :) Båda fick också en ordentlig dusch med schamponering, det behövdes ;) De var jätte duktiga!! :)

Mer blir det imorgon :)

Tack och på återseende! :)

Av Wictoria - 15 juli 2013 21:41

Då det inte finns något speciellt Att blogga om idag.. Dagen blev inte Som Jag planerade men den blev bra ändå :) Handlat lite mat och sårrengöring till Maya och även färg till våra bommar. Sårrengöringen är till för Mayas mugg.. den vill inte riktigt ge med sig så nu ska Jag göra en rejäl attack mot den!! Det blev lite blandat med sysslor idag. Först så var Jag hjälp till 2 tjejer då de skulle hoppa :) Sedan hjälpte de mig Att göra i ordning bommarna och även börja måla dom. Vi hade en rolig stund där med mycket skratt :) Det behövs!! :)

Maya fick vila idag med eftersom klockan sprang iväg och blev 20:00 innan Jag hann blinka..

Mer blir det imorgon :)

Tack och på återseende! :)

Av Wictoria - 14 juli 2013 14:36

Finns inte så mycket att meddela eftersom jag bara har ridit på torsdagen. Fre, lö och söndag har Maya fått vila.

 

I torsdags iaf så hoppade vi lite, eller iaf försökte.. Hon fattade inte riktigt att hon skulle hoppa utan rusade rakt igenom till en början. Hon lyfte ibland tillräckligt på benen för att undvika bommarna men det var typ allt... Hon skötte sig sådär kan jag väl säga ;) Hon var fin under uppvärmingen och lyssnade faktiskt bra! Gjorde så som Jenny sa att jag skulle göra och det gick skapligt =) Lättare när Jenny var med och instruerade mig mer men jag gjorde ett gott försök! ;) Hon gick i fiin takt och form ett par varv som hon gjorde för Jenny men det är svårt att få ut mer när Maya är sås envis :P Nåja vi började hoppa så smått iaf och för att Maya skulle hoppa ordentligt så fick Malin höja hindret till 45cm (!) Först då började hon hoppa ordentligt.. Konstig häst jag har men nu har vi provat 45cm och det var ju inte så farligt!!

 


 


Vi kunde tom ta 2 hinder efter varandra! Det har vi aldrig gjort tidigare så detta känns bra =) Ska öva mer så får vi se var det leder =)

 

Efter ridningen så skulle jag hjälpa Malin plocka bort bommarna och släppte då Maya lös på banan. Hon brukar följa efter mig men just den gången så visade hon mig att jag slarvat men att skritta av henne... Hon tog sig 2 varv själv runt banan och bara chillade... Hon gjorde tom en volt tillbaka när hon tog varv 2!!! Hehe ja jag kanske ska ta några extra varv hädanefter så hon verkligen blir nöjd ;) När hon tagit sina 2 sista varv så kände hon för att följa efter/hjälpa Malin. Söta fina Maya du är bara så himla underbar! Du bjuder oss alltid på ett gott skratt <3 =)

 


 

 

Fredag

Idag så skulle jag ha ridit ut men en tjej i stallet som ska börja ta hand om Malins häst någon dag i veckan till hösten för hennes första tur ute på Konvalj. Men jag upptäcker att Maya var svullen och varm på höger bak precis under kotan. Hon var svullen redan igår men var inget varm och det var så lite så jag red ändå. Hon visade ingen smärta under ridturen heller!! Hade hon gjort det hade jag hoppat av!!!!! Men idag så var hon tom varm :( Så det blev ingen ridning för min del. Vi valde att gå en sväng med en annan häst så hon iaf fick prova att rida ut på Konvalj =) Det gick super! Hästarna skötte sig fint ochj var glada att få komma ut! Lilla Disa fick följa med som handhäst och detta var hennes första "långa" tur ute i det fria. Hon var jätte duktig =)

 

 

När vi kom tillbaka gav Maya oss en funderare igen... Jag lät henne stå inne under tiden så hon fick äta lite och stå i det svala stallet ett tag men jag vet inte vad hon gjorde för hönätet hängde inte så som jag lämnade det åt henne..

   

Antagligen så har hon bara kastat över det på den sidan men det ser ju lite halv jobbigt ut ;) Men hon verkade nöjd iaf =) De fick lite senare gå ut igen =)

 

Lördag och söndag så fick hon som sagt vila igen. Jag har fullt upp med annat så jag hann inte rida :(

 

Imorgon funderar jag på att tömköra om vädret tillåter ;)

 

Tack och på återseende! =)

Av Wictoria - 10 juli 2013 21:57

Blir det idag =) Först så tänkte jag bjuda på lite bilder som min kompis tog på mig och Maya i onsdags =) Några få väl utvalda blir det =) Tänkte börja nu ;)

 

Jag och Casa Paradiso "Disa" Lilla pluttan puttade ur moroten ur min hand så jag fick sätta mig ner o ge henne lite extra uppmärksamhet innan jag gick vidare. Det tyckte hon om ;)

 

 

Mayas ögon

 

 

Uppvärming =) Jag är lika koncentrerad som vanligt ;)

 

 

Älskade hästen som i onsdags lyssnade fint =) Just denna går hon inte i form men hon är ju bara så söt! =)

 

Smälter =)

 

Duktig tjej i slutet av passet! Hon kunde gått lite lägre men det kändes bra då så jag är fortfarande glad =)

 

 

Som sagt några väl utvalda bilder =) Nu till gårdagen och dagens aktiviteter =)

 

Igår

Så hade jag ju lektion för Jenny =) Det gick verkligen kanon bra! Men Maya och jag var inte sams hela tiden ;) Hon stretade emot ordentligt men vi klarade ut det riktigt fint =) Jenny sa flera gånger att jag inte får vika mig en millimeter med henne (maya då) och jag bara skrattade varje gång eftersom det stämmer så väl!! Vi fick också mycket beröm för hur långt vi har kommit sen senast hon såg oss. Senast hon såg oss så fick vi träna på att inte rusa iväg i traven så den träningen gick ut på att trava 5 steg-bryta av-trava 5 steg-bryta av.. så att vi nu kunde trava runt i paddocken utan att rusa iväg tyckte hon var riktigt bra! Att vi också kunde arbeta "på riktigt" på volten i trav med en ordentlig form var ännu mer positivt =) Det var så skönt att få det berömmet =) Så som jag har jobbat o jobbat med Maya ett bra tag nu.. Det syns! Det verkligen syns!! Jag är såå glad och stolt att lilla jag har gjort rätt =D Jag har faktiskt tränat Maya rätt med de få kunskaper och utrustning jag har..!! Stolt är jag! =) Och bättre ska det bli =) Lektionen gick som ni kanske förstår underbart bra =) Vi hade våra duster men vem har inte det med sin häst under lektionerna ;) Jag lovar er att det kommer bilder lite senare =) Min kompis var med även idag och tog lite kort men jag har inte fått dem än ;) Hoppas jag får dem snart =)

När jag släppt ut Maya så fick jag mig en fin chock när jag gick ut i hagen lite senare för att fylla på vatten... Först så såg jag inte Maya.. Hon var bara borta.. men sen så såg jag en grå häst som jag inte kände igen.. men efter 3-4 sek så insåg jag att det var ju Maya.. Min svarta fina Maya var nu grå!!!!!! Hur gick det till.. Söt var hon inte just då med tanke på hur skitig hon var!!!

   

Det är svårt att avgöra på bilderna men jag tror ni kan avgöra att hon inte är ren iaf ;)

 

Sen så hade vi lite mys i hagen innan jag var tvyngen att gå :(

 

Hon hittade ett smaskigt träd att äta lite från =)

 

Fian tjejen hon var så duktig =)

 

 

Idag

Så fick hon vila eftersom jag åkte på huvudvärk som bara den och så kändes det bra att hon fick vila lite =) Mys o mat fick hon idag =) Imorgon ska vi hoppa lite igen =) Ser fram emot det!! =)

 

Men nu är det som så att jag funderar ju på att vara med på en Pay&Jump i slutet av månaden så nu villjag be er om hjälp.. Vilket som är snyggast av de två alternativen på bilden:

 

 

 

Själv älskar jag rött och eftersom Maya är tjej så skulle det bli så fint men jag har ändå beslut ångest ;) Så vad säger ni? Rött eller Blått? =)

 

Det var det jag hade att bjuda på ikväll =) Mer kommer imorgon =)

 

Tack och på återseende! =)

Av Wictoria - 8 juli 2013 17:51

Så nu får ni läsa, läsa och läsa =) Jag hoppas det har varit värt all väntan..! =)

 

Måndag

Ja idag så följde min syster med till stallet vilket inte händer speciellt ofta ;) Hon var med för att prova sin nya systemkamera och samtidigt så fick jag en möjlighet att få fina bilder på mig och Maya =) Dagens äventyr blev hoppning =) Och det gick såå bra =) Maya var jätte duktig men tyckte det var lite förkul vid ett tillfälle så hon struntade i hindret och sprang runt i paddocken i 3-4 varv innan jag till slut fick henne att sakta av... Så att så kul kan det vara att få springa =) Hon hade säkert lite för mycket energi efter att ha stått sen i fredags, alltså hela 3 dagar vila.. Inte bra, inte bra ;) Maya skötte sig iaf bra med tanke på detta och vi fick till några fina språng över hindret =) Duktig Maya =)

 

Bilderna har min lilla syster tagit =)

 

Lite uppvärming behövs även om det var sjukt varmt!! =)

 

 

Fina tjejen =)

 


Sen så skulle vi hoppa lite med ;) Och nu har jag bevis på att hon kan LYFTA på fötterna :P Haha söt är hon o tar i som bara den när hon hoppar av ;)

 

Ett bättre hopp =)

 

Favorit bilden i bunten =) Är så stolt att hon gör det så bra! =) Det måste vara bland de första gångerna hon hoppar i sitt liv vilket gör det extra roligt för mig =)

 

Det börjar ta sig även här =D Fin tjej <3

 

 

Efter denna spänning och några bra hopp så fick det vara nog för dagen =) Det var ju såå varmt med att det inte gick att rida mer. Stackars Maya var precis våt av svett :( Tur vi har spolspilta så hon fick svalka av sig lite =)

 

Är mycket nöjd med dagen! Det går sakta men säkert frammåt =)

 

Tisdag

Idag hade jag min goda vän Anna med mig till stallet =) Hon ville hantera Maya och det var helt okey =) Det blev först longering och sedan lite tömkörning då Maya går bättre när man har stödet från den yttre tömmen. Hon gick helt okey hela passet och det var roligt att se henne arbeta utan att jag hanterar henne. Man lär sig mycket då ;) Anna och jag hade en skön dag i stallet =) Det sista vi gjorde var att låta Maya skritta en bit på grusvägen så hon fick sträcka ut sig lite =) Det var lite roligt, eller snarare jätte roligt att se för Anna och jag hade hela tiden diskussion om hur känslig Maya är när det gäller tömkörning och att gå rakt fram var inte så enkelt som det såg ut ;) Anna körde en bit och skulle få ut henne på gruset igen då Maya gått ut på gräsmattan på gårdsägarens tomt (där bör hoon inte gå ;) ) men det gick inte så bra ;) Anna tog enligt Maya hela tiden liiite för mycket i tömmarna så stackars Maya gick slalom i en 5-6 steg innan jag börjar skratta och kollar bak (jag gick framme vid Maya som lite stöd) mot Anna som också börjar skratta. Jag frågar vad hon gör och vi båda viker oss dubbelt av skratt ;) Maya vänder sig om och tittar mot oss och lägger upp en ENORM suck och skakar lite på sig vilket gör att vi bara skrattar ännu mer! Det såg precis ut som att hon ville säga "Ge er nu och styr mig rätt". Sååå roligt och hon var så söt Maya =) Jag fick ta över och köra henne fram och tillbaka på vägen =) Mys =)

 

Onsdag

Ja onsdag.. det är nu det börjar blir svårt att minnas vad jag gjort.. Men jag vet nog allt ;) Idag så hade jag en annan kompis med mig som ville testa sitt nya objektiv så idag blev det dressyr men Maya =) det gick jätte bra! Hon visade verkligen upp sig från sin bästa sida idag =) Gick jätte fint i skritten, lugnt o sansat och arbetade mycket bra med ryggen. Verkligen kände hur hon arbetade ordentligt =) Traven gick kanon bra med! Hon var såå duktig och hittade ett riktigt fint steg ett par långsidor emellanåt =) Riktigt fin form som jag längtar efter att få lite stadigare ;) Jag gjorde ett försök till galopp men det var inte rätt dag för det utan hon bara rusade så jag struntade i det och avslutade när det gick som bäst i traven istället =)Tyvärr så har jag inte fått några bilder än men jag hoppas få dem i veckan av honom =) Han berättade att det var ganska många bilder som han blev riktigt nöjd med! Ska bli intressant att se dem sen =) Ska lägga upp några så ni med får se sen ;)

 

Torsdag

Idag blev det arbete med bommar =) Först så hjälpte jag Malin med Konvalj och det gick jätte bra! Men när jag själv skulle göra övningen så gick det inte lika bra ;)

Tanken var denna;

   

Men vi komknappt över bommarna på rakt spår så det får bli mer träning innan den sitter som den ska ;) Men jag rekommenderar den till er som har ett bra tempo på er trav med era hästar =) Maya gick dock fintstundtals =)

 

Som här tex =)

     

Hon kan bara man ger henne lite tid att förstå =) För ibland är det ju roligare att bara springa ;) Nåja vi jobbade på och i slutet var jag nöjd över henne =) Bommar och övningar kan vi ta en annan dag ;)

 

Fredag

Idag så blev det en jätte härlig ute ritt med Malin =) Jag jobbade natten mellan torsdag och fredag så det blev en tidig ritt =) Tror vi var klara i stallet redan vid 12-13 men det gjorde inget då det var så varmt ;) Hästarna skötte sig super! Maya var kanon ute och lyssnade bra =) Vi fick tom stå och vänta på 3 lastbilar vid stora vägen och de gjorde inget nämnvärt.. Maya blev lite rädd och ryckte till men det var inte mer än så =) Konvalj brydde sig inte ett dugg ;) Duktiga var de! Det blev mycket trav och för Malin blev det galopp =) Vid ett tillfälle så släppte vi dem regält och det tyckte de va skönt! Maya bara älskade det men hade gärna sprungit lite fortare ändå men med Konvalj så får man tänka sig lite för så hon inte får panik o sticker utom kontroll för Malin. Men de skötte sig iaf underbart bra hela tiden =) Vi var ute 1 timme o 10 min ungefär =) En skön start på helgen! =)

 

Såhär söt var Maya när vi hämtade hästarna =) Min lilla fluga/bonde till häst ;) Älskade hjärtat kände inte att den satt där utan det märkte hon när jag drog ut den, det kittlade ju ;) Fina tjejen du är en sån glädjespridare! <3

 

Underbara ridvägar har vi runt stallet! =) Fina galopp/trav sträckor på någon kilometer =) Älska livet med häst! =)

 

Taggad polle vill springa nu matte!!!!! ;) Här drog vi iväg i full fart o det är ju så härligt =)

 


Som sagt en underbar ridtur men mycket härligt sällskap =) Tack Malin =)

 

Lördag & Söndag

Så fick Maya välförtjänt vila =) Men det blev lite mys o gos i stallet o de tyckte hon om eftersom det var så otroligt varmt ute! Hon ville knappt gå ut när jag var klar ;)

 

Full koll har hon!

 

Lycka när det ligger ett nät med hö i stallgången ;) Denna var anledningen till att hon inte ville gå ut ;)

 

Såhär ser även såret ut nu från olyckan med helikoptern.. Det läker fint! Vilket är skönt! =)

 

Älskade Mayanero <3 Lite gräs och mys utanför hagen hann vi med innan jag var tvungen att åka hem.

 

Måndag

Idag så var det en riktigt varierande dag i stallet =) Var där redan kl 09:00 för att få vara med en tjej i stallet och se/hjälpa till när hon skulle provköra sin nya rockard *stavning* på ponnyn =) Det var kul att se och jag fick även prova att köra lilla killen vilket var kul men det märktes dock att jag aldrig kört häst tidigare. Tur killen va så snäll =)

Sen så var det min o Mayas tur =) Jag passade på att be om hjälp med lite hoppning =) Maya skötte sig super! Stressad som vanligt i början och när det skulle börja travas så stängde hon av och ville bara springa.. Men efter lite om och men så lyckades vi få koll på det och vi kunde börja hoppa lite =) Maya är som jag nämt tidigare inte hoppad tidigare så jag är ju i full gång att hoppa in henne så det är bara 1 hinder på banan och det står på en långsida. Efter några mindre lyckade försök så fick jag mer kontroll över henne och fick ner tempot så pass att vi faktiskt kunde hoppa det lilla krysset på kanske 35cm utan att ha fart till för en 3 meters oxer!! Då var hon super duktig! Det sista vi gjorde var att hoppa hindret 3 gånger efter varandra utan att stanna eller ta ett extra varv för att få ner farten. Stolt är jag och det kan jag lova!! =D Det är bara roligare och roligare att hoppa henne nu när jag börjar få lite mer kontroll och hon känner sig lite säkrare =) Nu ska jag inte sitta här och påstå att vi inte har mycket att göra kvar för det har vi!!! Det är låångt kvar innan det är bra men det vi klarar av just nu är på gång att bli bra =) Nästa pass hoppning blir på torsdag kväll hoppas jag! =) Vi ska köra lite hårdträning med Maya nu för eventuellt så kommer jag anmäla oss till en pay&jump i ett närliggande stall i slutet av månaden. Men det är inte alls bestämt än! Det är bara en fundering än så länge så jag har inte ens anmält oss än. Så preliminärt är det..! =)

 

Imorgon så ska jag rida lektion men Maya vilket ska bli spännande! Senast jag red för denna tjejen var i höstas och jag har kommit en liten bit längre med Maya nu än närhon såg oss senast. Jag hoppas bara hon ser det ;) Mer om det kommer imorgon =) Nu ska jag äta och sen sova så jag orkar med morgondagen ;)

 

Hoppas jag bidgraig till god läsning nu och att min blogg torka har raderats ut =) Nu ska de bli ordning igen =)

 

Tack och på återseende! =)

Presentation


Hej!

Detta är då min blogg om mig och min träning med mitt fd travar sto på 15 år. Jag själv är 21 och bor i Linköping med min sambo.

I denna blogg kommer det vara lite blandat material så som träningen med Maya, mina egna tankar och ide'er angående

Fråga mig

0 besvarade frågor

Gästbok

Följ bloggen

Följ JagochminTravare med Blogkeen
Följ JagochminTravare med Bloglovin'

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se